Riktlinjer för design

Leveranstid e-handelssystem med standardfunktioner är ca. 1-2 arbetsdagar efter att vi har mottagit er betalning.
Därefter kan vi börja anpassa utseendet och funktioner efter dina önskemål.

Under tiden behöver ni inte vänta på oss!
Ni kan lägga in logotyp, alla kategorier & produkter, produkttexter, bildspel, sidors innehåll och text i footer. Allt detta hittar ni i admin.

Följande gäller när du har köpt ett designpaket eller ett E-handelspaket där design ingår

1. Lägg in några produkter
Innan vi kan börja skissa på designen är det viktigt att ni lägger in innehåll som ovan, inställningar angående butikens namn, er kontaktinfo (e-post m.m.) samt alla huvudkategorier, minst 4 produkter och ev. några specialerbjudanden i butiken. Gör även testbeställningar så att funktionerna bästsäljaren och orderhistorik m.m. utnyttjas.
Det är även viktigt att ni lägger in bilder till bildspelet om ni vill använda det.
Produkterna och huvudkategorierna behöver vi för att få ett helhetsintryck hur butiken kommer att se ut när vi utformar ett första utkast.

2. Du ger oss därefter info/underlag för hur du vill att designen ska se ut.
T.ex. att du visar oss en annan shop på Internet som du vill att din shop ska likna.
Men tänk på att det bara är design som ingår. Inga extra funktioner eller effekter förutom det som finns i Talex system ingår i våra designpaket. (Men du kan givetvis alltid köpa extra funktioner eller effekter separat)

3. Ett första utkast för godkännande levereras
ca 3-5 arbetsdagar efter att vi har mottagit er betalning och info/underlag som 1 och 2 ovan.

4. Vi visar dig designen vi har skapat
(ca 6-10 arbetsdagar efter godkännande av första utkastet som ovan)
Vi på Talex förstår att saker kanske inte blir helt rätt på första försöket.
Därför får du i det här steget en chans att ge oss synpunkter på saker du inte gillar i designen.
För att arbetet ska flyta på bra kräver Talex feedback och synpunkter inom två arbetsdagar i alla lägen det krävs.
Den ska sammanställas av kunden i ETT dokument eller i ETT inlägg i ett ärende.

5. Vi visar dig den färdiga shopen
(ca 4-5 arbetsdagar efter ovan)
Ärendet stängs.
Du kan fortfarande köpa till funktioner och service card.

Obs: Materialanskaffning för t.ex. produktbilder, logo, bildspel m.m. gör ni själva.
Vill ni att vi skapar vissa bilder som ni av någon anledning inte klarar av själva tar vi ut en extra avgift för detta.

En viss felmarginal finns alltid vid designimplementering. Ex att bild ligger några pixlar fel eller mycket små färgskiftningar. Kunden bör vara medveten om att det inte är möjligt att återskapa en .psd eller design till 100% och att detta inte är ett fel i tjänsten.
Efter godkännande av denna del kan inte kund hänvisa till eventuella skillnader som finns gentemot .psd eller initial design.

Läs även Att välja bilder till din webbshop.