Infoga inbäddad media, t.ex Youtube

Obs! Instruktionerna gäller fr.o.m. version 9.1. Om ni har en tidigare version, v.g. skapa ett supportärende.

Obs! Denna funktionen kan fungera felaktigt i Internet Explorer 9 (kanske även tidigare versioner). Funktionen fungerar dock bra i Firefox och Chrome.

I admin när du skriver din kategori- eller produktbeskrivning (eller skapar egen sida i CMS/Sid- och texthanteraren) har du en ikon i HTML-verktyget som ser ut som en filmrulle (rad 3, tredje från höger). Genom att klicka på den kan du välja olika sätt att infoga media. Om du t.ex. ska infoga ett Youtube-klipp väljer du "Iframe" i menyn "Typ". I "Fil/URL" skriver du in adressen till youtube-klippet. I "Dimensioner" skriver du måtten på iframen (det bör framgå på Youtube hur stor iframen ska vara). Därefter klickar du på "Infoga" och har därmed infogat din media.