Design, Färg & Layout - Version 11

Version 11 är Responsive och framtagen för att du ska kunna påverka designen ännu mer själv.

Grundinställningarna
admin>Inställningar & Design>Design, Färg & Layout

Butiksbredd
Butiksbredden kan anges antingen i pixlar "1000" eller procent "100%".

Full page header *
Om "Full page header" är aktiverad till "Ja" så kommer både header & footer fylla sidan ända ut till kanterna.
Om "Full page header" är aktiverad till "Nej" så kommer både header & footer enbart fylla Butiksbredden.

Välj färg på butiken: dark.css (Standard tema) *
Här kan du välja flera olika teman, varje tema har olika färg och vill du byta tema så sparas de ändringarna till nästa gång du öppnar det.
Alla teman kan man även hitta i Verktyg>Filhanteraren>CSS (Om man vill koda CSS förhand)

Bakgrund sidhuvud (!HEADERBACKGROUND!)
Rödmarkerat = Ytan som påverkas

Färger

Standardfärg 1 (!COLOR1!)
Standardfärg 2
(!COLOR2!)
Standardfärg 3 (!COLOR3!)

Standardfärgerna används till flera saker beroende på vilket tema som är aktiverat.
Byter du t.ex. färg på en standardfärg så kan den standardfärgen även finnas på fler segment i butiken.
För att ändra vilka segment en standardfärg påverkar så behöver du kunskap i css ev att du kontaktar support om tid finns i tidbanken (service card).
I CSS-filerna behöver man då byta ut !COLOR1!, !COLOR2! och !COLOR3!.
(Köp service card http://webshop.talex.se/service-cardrefillcard-p-284.html )

Bakgrund (!BACKGROUND1!)
Bakgrundsfärg väljer du i färgsnurran efter att du har tryckt på "ändra".
Vill du lägga till en bakgrundsbild så anger du: url(/files/bildnamn.jpg)
Bakgrundsbilden laddar du upp via filhanteraren under Verktyg>Filhanteraren
Var noga med att bildnamnet får samma namn som den uppladdade bilden.

Färg på sidfot (!FOOTERCOLOR!)
Rödmarkerat = Ytan i bakgrunden som påverkas

Utfyllnad utanför butiken (Padding)

Exempel 1: 0px Utfyllnad utanför butiken                                                         Exempel 2: 10px Utfyllnad utanför butiken

Standardtyp av produktlista
Det finns 2st typer av produktlistor att välja mellan. "columns" och "list"

List

Columns

Läs det här om instruktionerna ovan inte stämmer i din butik
I Talex version 11.2 är inställningarna markerade med * borttagna.
Du väljer inte längre ett helt färgtema på butiken. Istället kan du ändra layout på header, vänstermeny och produktsida.
admin > "Inställningar & Design" > "Teman"