Infoga bild och länka den till en webbsida

Läs hur man infogar bild på Här.

1. Öppna ett nytt fönster i webbläsaren och gå till sidan du vill länka till.
  2. Kopiera webbsidans adress genom att högerklicka på adressen i webbläsarens adressfält och klicka på Kopiera.
  3. Gå till platsen där du infogade bilden (ex. Sid- och texthanteraren > välj sidan med bilden på > ändra, eller Katalog & Produkter > välj kategori/produkt > ändra)
  4. Markera bilden du vill länka genom att klicka på den. Klicka därefter på ikonen med en länk i HTML-verktygets verktygsfält.
  5. I sidan du får upp nu klistrar du in webbsidans adress (som du kopierade tidigare) i fältet "Länkens URL".
    I menyn "Fönster" väljer du hur sidan ska öppnas när man klickar på länken, t.ex. öppnas i ett nytt fönster.
    I fältet "Titel" skriver du en beskrivande text om sidan som länken leder till (Titel är bra för sökmotoroptimering).
  6. Klicka på "Skapa"
  7. Klart!

Om du ser en blå ram runt bilden och du inte vill ha den där, följ anvisningarna på Här