Hur fungerar XML SiteMaps?

För att detta ska fungera framgångsrikt måste du vänta tills vi har tagit bort lösenordsskyddet på din butik och du har gått live med din butik.

När du har skapat alla dina kategorier och produkter går du till admin > "Verktyg" > "XML SiteMaps" och gör steg 1.

Lägg upp butiken på Google Webmaster Tools
Gå till https://www.google.com/webmasters/sitemaps/ och skapa ett konto. Om du redan har ett konto loggar du in.
Lägg sedan in webbadressen till din butik på ditt konto. När du har gjort det kommer du till en sida där du får välja hur sidan ska bekräftas, med meta-tagg eller HTML-fil. Du väljer meta-tagg.
Gå sedan till admin > "Inställningar & Design" > "Sökmotoroptimering" och klistra in meta-taggen i "Verifikation/verification - Google". Du behöver aktivera "Expert mode" i admin innan du kan göra detta.
Gå därefter tillbaka till Google Webmaster Tools och klicka på din butik i listan över webbadresser. Klicka sedan på Webbplatskonfiguration och därefter Webbplatskartor. Ange namnet på din webbplatskarta, dvs. sitemapindex.xml.
Klart!

Lägg upp butiken på Bing Webmaster Center
Gå till http://www.bing.se/webmaster och skapa ett konto. Har du redan ett konto så loggar du in.
Klicka på "Add a site" och fyll i webbadressen till din butik samt webbadressen till din sitemap som är http://dinbutik.com/sitemapindex.xml (byt ut dinbutik.com mot din webbadress till butiken).
Du kommer nu till en sida där du ska verifiera din butik. Kopiera det som står i textfältet under "Meta tag authentication", gå till admin > "Inställningar & Design" > "Sökmotoroptimering" och klistra in meta-taggen i "Verifikation/verification - Bing". Du behöver aktivera "Expert mode" i admin innan du kan göra detta.
Klart!

Vad händer sedan?
När du ändrar någon kategori eller produkt går du alltid efter ändringen är gjord till admin > "Verktyg" > "XML SiteMaps" och gör steg 1 och steg 2. I steg 1 uppdaterar du sajtkartan och i steg 2 uppmärksammar du Google och Bing om att sajtkartorna har uppdaterats.