PayPal - information, priser, instruktioner, hur gör jag

PayPal – nå 220 miljoner användare världen över

PayPal
Med en marknad på 190 länder och 220 miljoner konton världen över är PayPal ett av världens största system för säkra betalningar på nätet. Med PayPal kan man ta emot konto- och kreditkort samt betalningar som skickas genom PayPal-konton.

Vilka betalningar kan jag ta emot med PayPal?
Du kan ta emot betalningar via mer än 20 internationella betalningsmetoder. Köpare erbjuds att handla med lokala medel såsom Discover, JCB, Maestro och Solo; men naturligtvis även med MasterCard, Visa, American Express samt genom PayPal-konton.

Hur upprättar jag en PayPal betalningslösning?
Du upprättar ett konto hos PayPal. Betalningslösningen ger dig möjlighet att ta emot kortbetalningar i din webbutik, då PayPal överför pengarna från kundens kreditkort till ditt PayPal-konto.

Vad kostar en PayPal betalningslösning?
Ingen upprättelseavgift eller månadskostnad tillkommer. Endast en transaktionsavgift på 1,9%-3,4% samt 3,25kr tillkommer per transaktion – se PayPal.se för aktuella priser.
Vilka valutor stöder PayPal?
Förutom SEK (svenska kronor), stöds även EUR, USD, GBP, DKK, NOK, CHF, PLN, HUF, CZK, CAD, AUD, NZD, ILS, JPY, CNY, HKD , SGD, MYR, PHP, TWD, THB, MXN och BRL.

Behöver jag ha ett avtal med min bank eller andra leverantörer?
Nej, du behöver inga ytterligare avtal med din bank eller andra leverantörer.

Hur snabbt kan jag komma igång med Paypal?
Med PayPal kommer du igång med kortbetalning i din webbutik inom några minuter. Öppna ditt PayPal konto och aktivera det sedan i Talex gränssnitt.

PayPals avgifter finns på www.paypal.se
Registrera dig hos PayPal (helt gratis) www.paypal.se för ett 'Business Account in Sverige'
Viktigt: för att sedan hämta hem pengarna från PayPal till ditt bankkonto i Sverige måste 'Business name' som du lämnar till PayPal matcha 100% ditt bankkontonamn i Sverige.

Gå sedan till admin > Betal- och fraktsätt > Betalsätt och klicka på "PayPal - Visa, MasterCard" och sedan "ändra".
I fältet "Enable PayPal IPN Module" ändrar ni till "True".
I fältet "E-Mail Address" anger ni den e-postadress som ni har kopplat till ert PayPal-konto.
Klicka sedan på "uppdatera".

PayPals avgifter tillkommer och finns på www.paypal.se För att betala omdigireras kunden automatiskt till PayPal sida där de anger kreditkort nummer etc.
Efter kortet och betalningen godkänns skickas de tillbaka till 'tack sidan' på din butik.
Du får standard order e-post från din butik, samt ett meddelande från PayPal att pengarna finns i ditt PayPal konto.