Batchhantering av ordrar

Den här funktionen är inbyggd i nyare versioner av Talex.

Batchhantering av ordrar är en modul som gör det möjligt att behandla flera ordrar samtidigt. Man kan skriva ut flera ordrar, fakturor, packsedlar, adressetiketter eller kvitton samtidigt. Det går även att uppdatera orderstatus på flera ordrar samtidigt.
Utskrifterna och mailutskicken görs på det språket kunden visade shopen på när kunden gjorde beställningen.

-----------

Instruktioner

I admin > "Inställningar & Design" > "Faktura / Kvitto" finns det ett par inställningar man bör göra innan man skriver ut faktura eller kvitto.

- "Display comments on the invoice/receipt": välj "Ja" om du vill att kommentarerna som du eller kunden har skrivit till ordern ska visas på kvittot/fakturan. Välj "Nej" för att inte visa kommentarerna på kvittot/fakturan.

- "Bankgiro eller Plusgiro": välj om du vill ha betalning till bankgiro eller plusgiro.

- "Gironummer": ange ditt bank- eller plusgironummer här.

- "Betalningsvillkor (sv)": skriv dina svenska villkor som visas på fakturan.
Endast på faktura!

- "Betalningsvillkor (en)": skriv dina engelska villkor som visas på fakturan.
Endast på faktura!

- "Betalningsdagar": ange hur många dagar kunden har på sig att betala fakturan.
Endast på faktura!

- "Organisationsnummer": ange ditt organisationsnummer

I admin > "Försäljning" > "Beställningar" kryssar du för de ordrar du vill behandla i kryssrutan till höger om orderstatusen i orderlistan.
I menyn "Med markerade" väljer du sedan vad du vill göra, t.ex. skriva ut kvitto eller packsedel.
I "Uppdatera orderstatus?" kan du välja "Ja" för att uppdatera orderstatusen på ordrarna samtidigt som du gör utskriften. Om du väljer "Ja" väljer du orderstatusen ordrarna ska uppdateras till i drop down-menyn ovanför "Bekräfta".
Klicka på "Bekräfta".