Lite mer info/instruktioner om presentkort & kuponger

Presentkort
Koden skickas inte till kunden automatiskt efter köp. Detta av några anledningar:
  1. risk för kreditkortsbedrägeri (någon som köper ett presentkort med en annan persons kreditkort)
  2. butiksägaren kanske använder ’capture’ för kortbetalning istället för ’capture & settle’. I så fall får kunden presentkortet innan de har betalat för det!
  3. oftast vill kunden att presentkortet skickas till någon annan

Man kan i butiken e-posta ett presentkort med kod, men om kunden vill ge bort det så är det inte så trevligt att ge bort en vanlig e-post som present. Därför väljer de flesta butiksägare att trycka upp snygga kort där de kan fylla i beloppet och koden manuellt.

För att generera koden (istället för att skicka den direkt till kunden) kan man maila koden till sig själv (dvs. butiksägaren, istället för direkt till kunden)
se admin >> Presentkort/Rabattkuponger >> Mail Presentkort

På så sätt generas en unik kod som du sedan kan skriva på ett riktigt presentkort.

För en mer permanent lösning (samma kod för 100:-, en annan för 500:- osv.) kan ni skapa en rabattkupong (rabattkupong är egentligen samma som presentkort). Skapa t.ex. en kupong med värde 200:-, användningar per kupong obegränsat och användningar per kund 1.

Rabattkuponger
Man kan direkt i admin skapa och maila en kupong till en kund. Rabatt i % eller i Kr etc.

Allmänt
För att välja om frakt eller moms ska räknas in i rabatten eller inte se admin >> moduler >> ordertotal >> presentkort eller rabattkuponger
För att bestämma om frakten ska inkluderas i rabatten sätter du "Include Shipping" till "true" (om den är "false" inkluderas inte fraktkostnaden i rabatten).
För att bestämma att momsen ska inkluderas i rabatten sätter du "Include Tax" till "true" (om den är "false" inkluderas inte momsen i rabatten).

När man skapar en rabattkupong kan man specificera vilka produkter (eller kategorier) som ska kunna köpas med en rabattkupong.
Det kan man inte göra för ett presentkort (detta eftersom ett presentkort räknas som pengar och det är därför mot svensk och flera andra länders lag att begränsa användning av den)

Rabattkoder bör inte innehålla åäö eller andra icke webbvänliga tecken. Sådana tecken tolkas olika och därför kan det uppstå fel om ni lägger in sådana koder. Vi ber er alltid kontrollera era rabattkoder innan ni ger ut dessa.