Stock System Pro / Lagerhantering Avancerad

Använda Stock System Pro / Lagerhantering Avancerad

När Stock System Pro är installerat och ännu inte konfigurerad fungerar butiken på samma sätt som tidigare. För att kunna ta del av de funktioner som Stock System Pro har att bjuda på måste du konfigurera Stock System Pro.

För att aktivera Stock System Pro's funktioner måste du göra följande:

1. Välj ett alternativ för parametern Product Info Attribute Display Plugin under Inställningar & Design -> Product Information i admin..
  2. Koppla antal till varje attribut.

Några saker som är bra att komma ihåg:

När Stock System Pro används måste man sätta följande parametrar under Inställningar & Design -> Lager:

• Kontrollera lagernivå till Ja
  • Subtrahera lager till Ja

Stock System Pro håller koll på lagersaldot för attributkombinationerna av en produkt. Det justerar även lagersaldot av en produkt som en helhet. Det sätter lagersaldot till totalt antal baserat på attributkombinationerna och ignorerar attributkombinationer som har blivit slutsålda (negativt lagersaldo). Detta förhindrar lagersaldot från att bli noll eller negativt om en attributkombination är mer negativ än alla andra positiva attributkombinationer tillsammans.

När alla attributkombinationer från en produkt är slutsålda sätts produkten till slutsåld om parametern "Tillåt att genomföra beställning" är satt till "Nej" i Inställningar & Design -> Lager i admin. En produkt som har blivit slutsåld måste manuellt sättas till lagervara när en ny attributkombination köps in på nytt.

Product Attribute Display Plugins

Product attribute display plugins tillåter dig att välja hur du vill visa produktattributen på produktinformationssidan.

Det finns fyra Product attribute display plugins att välja bland:

• Multiple Dropdowns

• Sequenced Dropdowns

• Single Dropdown

• Single Radioset

Varje enskilt plugin har sitt egna sätt att visa attributkombinationer som är slutsålda, men alla har en sak gemensamt. De attributen som man har tillgivit lagersaldokontrollering visas först följt av de attribut som man inte tillgivit lagersaldokontrollering. Ex. Om du har en tröja som har olika storlekar och färger och du låter även kunden välja omslagspapper (tröjan slås in som t.ex. Födelsedagspaket). Du sätter då lagersaldokontrollering på storlekar och färger, men omslagspapper sätter du att inte ha lagersaldokontrollering. I standardutförande visas attributer listade via namn: färg, omslagspapper, storlekar. Stock System Pro listar dessa på följande sätt: färg, storlekar, omslagspapper.

Alla Product attribute display plugins genererar JavaScript på produktinformationssidan för att kunna fungera på rätt sätt. Bortsett från sequenced dropdown plugin fungerar alla med JavaScript avaktiverat i webbläsaren. Men detta medför att meddelandet om att attributkombinationen inte finns på lager och därför inte kan läggas i varukorgen inte kan visas.

Produktinställningar

OBS! Hittar du inte följande sektion i din butik så kan du hoppa över det här steget.
Att ställa in produkten för att fungera med Stock System Pro är enkelt. Du använder sektionen "Produktattribut" under Katalog i admin. Här hittar du en ny kolumn i sektionen Produktinställningar. Den nya kolumnen har rubriken ”Håll reda på lager?”. Om du vill ha lagersaldokontrollering på en specifik attribut kryssar du i rutan i denna kolumnen när du skapar ett nytt attribut. Du kan ändra detta senare eller ange det för existerande produkter genom att klicka på knappen ”ändra”.

Justera attributsaldo

För att komma till sidan där du kan justera lagerantal för dina produktattributskombinationer, gå till Katalog -> Kategorier / Produkter. Navigera till den produkt du vill justera lagersaldot för. Här hittar du en ny knapp ”stock”/"lager". Klicka på den nya knappen och du kommer till lagersidan där du kan ange och uppdatera lagerantal för produktattributkombinationerna. För att ange antal för en kombination, välj attributvärden från drop down-menyerna, ange antal och klicka på ”add” (kan även heta "update") . Det finns ingen edit-knapp vid existerande kombinationer. För att uppdatera värden för existerande kombinationer är det bara att ”lägga till” dem igen på samma sätt som du gör med nya kombinationer. Antalet du anger överskriver det tidigare antalet.

För att ange artikelnummer till attribut

För att du ska kunna koppla artikelnummer till attribut måste du först bett oss att installera den tilläggsfunktionen och sedan gjort det som står under Produktinställningar ovan.

Gå till Katalog -> Kategorier/Produkter och klicka dig fram till produkten vars attribut du vill tilldela artikelnummer. Klicka på knappen "stock"/"lager". Tilldela artikelnummer gör du i samband med att du anger hur många exemplar det finns av den valda attributkombinationen (se Justera attributsaldo ovan). I textfältet till vänster om knappen "add" (kan även heta "update") skriver du attributets artikelnummer. Klicka därefter på "add" (eller "update").

Läs det här om instruktionerna ovan inte stämmer i din butik
I äldre versioner av Talex ligger Product Info Attribute Display Plugin under Konfiguration -> Product Information i admin.
I senare versioner av Talex har alltså menyn "Konfiguration" bytt namn till "Inställningar & Design".
I väldigt gamla versioner kan vissa menyer ha engelska namn (t.ex. "Stock" istället för "Lager" och "True/False" istället för "Ja/Nej").